Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 26 iulie 2021
  • :
  • :

Piatra Neamt – record demografic unic in Romania

In timp ce toata tara este intr-o scadere demografica continua de 20 de ani, municipiul Piatra Neamt da peste cap toate previziunile. Conform statisticilor oficiale, anul trecut s-au nascut in Piatra Neamt 1752 copii si au decedat 1254 de persoane ,facand ca anul 2013 sa fie primul an, de la revolutie incoace, in care  nasterile sunt numeric superioare deceselor. grafic
Daca este sa punem la calcul si femeile care din diverse motive au ales sa nasca in maternitati din alte judete, chiar putem in sfarsit sa ne mandrim si noi la Piatra Neamt cu un record pozitiv.
Desigur ca alesii nostri ocupati sa se faulteze sau sa imparta cascavalul nu au avut pana acum minima curiozitate sa vada cati mai suntem, cati am murit si cati ne-am nascut. Speram ca acest articol sa-i trezeasca si sa le deshida mintea in sensul de a profita de aceasta situatie unicat si sa ceara fonduri de investit in gradinite, scoli si tot ce este necesar copiilor din singurul oras cu crestere demografica din Romania.