Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 30 noiembrie 2020
  • :
  • :

Primaria Vanatori Neamt a scos la licitatie pasunile comunei. Pretul de pornire a fost de 80 de euro pe hectar, pe an

                   In Joia Mare, pe 17 aprilie, la Caminul Cultural “Mihail Sadoveanu”, Primaria comunei Vanatori Neamt a scos la licitatie publica cu strigare pajistile din patrimoniul privat, in vederea inchirierii. In urma unui proiect de hotarare aprobat de Consilul Local, au fost admise cate doua oferte pentru cele 4 trupuri de pasune scoase la licitatie, dupa cum urmeaza:

Pajiste situata in punctele Slatina si La Gogu;
Pajiste situata in punctul Casa de apa;
Pajiste situata in punctul Aluni;
Pajiste situata in punctul Tiharai;

              Celelalte doua trupuri de pajiste, aflate tot in proprietatea Consiliului Local Vanatori,  situate in punctul Spate C.A.P. si in punctul Osoi, nu au putut fi licitate deoarece nu au fost intocmite prevederile legale, urmand a fi preluate procedurile de concesionare conform regulamentului convocat. 

              Potrivit hotararii Consiliului Local, s-a stabilit ca pragul de pornire a licitatiei sa fie de 80 de euro pe hectar, pe an. Pentru licitatia organizata in 17 aprilie 2014, si-au depus cereri de inscriere “Asociatia Crescatorilor de Animale Vanatori Neamt”, “Asociatia Crescatorilor de Animale Zimbru Vantori Neamt”, si “Asociatia Crescatorilor de Taurine Bradul Lunca”.

              Pajistea situata in punctul Tiharai, in suprafata de 139,5 hectare a fost adjudecata cu suma de 312 euro de reprezentantul legal al “Asociatiei Crescatorilor de Animale Zimbru Vantori Neamt”.

             Cea de-a doua licitatie, privind pasunea situata in punctul Aluni, in suprafata de 10 hectare a fost motiv de discordie intre cei doi reprezentanti legali a asociatiilor inscrise. Ajunsi la pragul licitatiei de 424 de euro, reprezentanti s-au impotmolit. Dupa o clarificare din partea comisiei de evaluare, pajistea a fost adjudecata “Asociatiei Crescatorilor de Animale Vanatori Neamt”, cu suma de 368 de euro pe hectar, pe an.

           Pentru trupul de pasune Slatina si La Gogu, in suprafata de 57,06 hectare, comisia a admis la licitatia publica cu strigare “Asociatia Crescatorilor de Animale Vanatori Neamt” si “Asociatia Crescatorilor de Taurine Bradul Lunca”. In urma licitatiei, pajistea Slatina si La Gogu a fost adjudecata reprezentantului legal al “Asociatiei Crescatorilor de Taurine Bradul Lunca”, cu suma de 272 de euro pe hectar, pe an.

                 Cel de-al patrulea trup de pasune aflat in punctul Casa de apa, in suprafata de 228 hectare, a fost adjudecat tot “Asociatiei Crescatorilor de Taurine Bradul Lunca”, cu suma de 312 euro pe hectar, pe an.

                  Castigatorii licitatiilor au obligatia de a incheia in termen de 20 de zile contractul de inchiriere si procesul verbal de predare-primire a terenului in cauza.

             Taxa de participare a costat 200 lei, iar garanţia de participare a fost egala cu 2% din valoarea minima a chiriei pentru fiecare lot de pajiste in parte.

              Licitatia a fost prezentata de consultantul extern al Primariei Vanatori Neamt, Nistoroiu Nicoleta, iar membrii comisiei de evaluare a ofertelor a fost formata din consilieri si functionari ai primariei. 

Viorela Gherasim

Articolul Primaria Vanatori Neamt a scos la licitatie pasunile comunei. Pretul de pornire a fost de 80 de euro pe hectar, pe an a aparut prima data pe Ziar Targu Neamt.

dolinex