Primarul alături de Școala Gimnazială „Regina Maria” Bicaz, la zi aniversară

Cu ocazia împlinirii a 147 de ani de la nașterea Reginei Maria, scoala s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, s-a pregătit cum se cuvine și și-a deschis porțile pentru toți partenerii școlii: părinți, oficialități, membri ai Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei.

Ziua a început cu primirea invitaților, vizitarea școlii și vernisajul expoziției de panouri fotografice dedicat Centenarului Încoronării (1922 – 2022) și a culminat cu programul cultural-artistic susținut de copiii școlii sub atenta îndrumare a cadrelor didactice.

„Calde mulțumiri tuturor celor care ne-au fost alături.” , a transmis conducerea școlii.

LA MULȚI ANI!

sursa: Școala Gimnazială ”Regina Maria” Bicaz

Citește și
1 Comentariu
 1. Romeo Furtună spune

  Bună ziua,

  Apreciem faptul că activitățile desfășurate la/de către Școala Gimnazială Regina Maria – Bicaz sunt reflectate de către presa locală, scrisă și on line.
  Considerăm că se impun niște precizări.
  Expoziția despre care se amintește în articolul dumneavoastră este o continuare a proiectului „Regina Soldat”, câștigător al Premiului Național „Centenar 2017”. Formată din panouri fotografice în care sunt inserate imagini document de la Serbările Încoronării de la Alba Iulia și București (15-25 noiembrie 1922), expoziția reunește imagini din arhiva Bibliotecii Academiei Române, a Muzeului Național de Istorie a României și a Muzeului Național Peleș. Curator este dr. Beatrice Todireanu, iar grafician, Roland Edgar Vasiliu.
  Doamna dr. Beatrice Todireanu, istoric, curatorul expoziției, a acceptat cererea neastră de a insera în traseul acestei expoziții itinerante și Bicazul, traseu început pe 18 octombrie la Academia Română, continuat cu Palatul Culturii din Iași, Muzeul Curtea de Argeș. A urmat, așadar, Bicazul, doamna Beatrice Todireanu participând la evenimentul din 11 noiembrie de la Școala Regina Maria.
  Cred că ar fi meritat să fie amintită în articolul acesta, dau mai jos câteva linkuri către instituții care nu s-au sfiit să o facă.

  Cu stimă,
  Ing. Romeo Furtună
  Președinte ANRM Teleorman
  Membru în Consiliul Director ANRM

  https://acad.ro/evenimente/acte_evenimente/2022/31/31_sesiuneIncoronare_InvitatieProgram.pdf
  https://palatulculturii.ro/expozitii-si-evenimente/expoziia-ncoronarea-suveranilor-romniei-de-la-alba-iulia.-1922-825
  https://muzeulcurteadearges.ro/evenimente/centenarul-incoronarii-1922-2022/
  https://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/vernisajul-expozitiei-foto-documentare-centenarul-incoronarii-1922-2022-,-la-muzel-eparhial-galati-foto.html

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate