Revista ”Ecoul Hangului” , coperte realizate de către marele artist Mihai Cătrună

Revista ”Ecoul Hangului”, care apare sub egida Asociației Culturale Hangu, prinde viață la bibliotecă, iar una dintre nelipsitele rubrici este și cea semnată de domnul profesor de istorie Gheorghe Drugă și poartă titlul ”Hangu – file se istorie”.

În prezent, pe masa de lucru a bibliotecii se află numărul 30 al revistei, care apare trimestrial și este înscrisă atât în rândul publicațiilor on-line, cât și în rândul publicațiilor în format clasic. Pentru a aminti mereu de trecut și de istoria acestor locuri, revista poartă pe prima copertă imaginea Catedralei dărâmată în anul 1959, iar pe ultima copertă câte o fotografie veche. Copertele sunt realizate, pro bono, de către marele artist Mihai Cătrună.
Iustina Bârdâzău, elevă în clasa a VII-a – Școala Hangu, a cotrobăit nu numai în lăzile de zestre ale bunicilor și rudelor, ci și-a extins ”aria de cercetare” în satul Chirițeni, scoțând la lumină fotografii cu valoare de document.

Aproape toți elevii clasei a VII-a au adus fotografii, pentru că doamna învățătoare Nacu Elena a avut grijă să le insufle sentimentul de respect și atenția față de portul popular și de tradițiile noastre.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate