Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 21 mai 2022
 • :
 • :

S.O.S. din partea angajatorilor și angajaților către instituțiile și organele de control din Neamț!

sos

Câteva sute de firme din Neamț țin cu greu în funcțiune cele aproximativ 70.000 de locuri de muncă. Cu 15% angajați din totalul de 470.000 persoane din județ, economia de piață s-a transformat într-o economie de junglă în care fiecare om care plătește taxe și impozite în mod cinstit abia reușește să treacă de la o lună la alta.

Patronii și angajații firmelor din Neamț cer în mod disperat ajutorul instituțiilor statului pentru a-i ajuta să poată munci în continuare. În condițiile în care 15% din locuitorii județului Neamț muncesc cinstit aceștia așteaptă să fie apărați de instituțiile statului și de organele de control din județ în fața hoardelor de evazioniști, impostori și escroci.

 • Dacă ai o afacere de transport persoane, sigur câțiva pirați care nu plătesc nimic la stat îți iau o parte din clienți și nimeni nu-i oprește.
 • Dacă ai o afacere în construcții, mai mult ca sigur o parte din clienți îți sunt luați de echipe de meseriași care fac totul la negru și nimeni nu-i oprește.
 • Dacă ai o afacere de comerț, mai mult ca sigur o sumedenie de indivizi vor vinde la negru aceleași produse de multe ori contrafăcute și nu-i oprește nimeni.
 • Dacă pui un strat de ceapă și unul de roșii și vrei să le vinzi în piață, mai mult ca sigur la tarabele din jur sunt samsarii care vând la negru și nimeni nu-i oprește.
 • Dacă ai o afacere cu lemne, sigur 10 hoți care fură din pădure și debitează la abricul din spatele casei își vor lua clienții și nimeni nu-i oprește.
 • Dacă ai o mică făbricuță sau un mic atelier, mai mult ca sigur alții fac la negru aceleași produse sau le aduc contrafăcute și nimeni nu-i oprește.
 • Dacă ai o afacere cu mobilă, sigur încă 5 impostori fac prin garaje aceleași produse și nu-i oprește nimeni.
 • Dacă ai un service auto autorizat sigur mai sunt prin apropiere trei băieți deștepți care au ateliere neautorizate și nimeni nu-i oprește.
 • Dacă vrei să prestezi un serviciu, oricare ar fi acela, mai mult ca sigur alții fac fără TVA, fără factură, deci mai ieftin și nimeni nu-i oprește.
 • Dacă vrei să faci absolut orice în acest județ, la colț te pândesc 10 evazioniști, 5 impostori și 2 hoți care îți sabotează fiecare pas pe care îl faci și nu e nimeni lângă tine să-i oprească.

Producătorii autohtoni sunt deja pe cale de dispariție, comercianții onești aproape că nu mai există, afacerile cu capital autohton de abia respiră, prestatorii de servicii profesioniști trec în zona de semi-evaziune ca să poată supraviețui și totul se duce de râpă în acest județ din cauza concurenței neloiale ce îmbracă haina imposturii și a escrocheriei și nimeni nu-i oprește pe impostori și pe escroci.

La ora actuală, la 100 de sancțiuni aplicate celor care au firme se aplică și o sancțiune unuia care face totul la negru. Toate organele de control vin peste cei care au declarată o activitate și foarte rar peste cei care au activități comerciale sau de producție nedeclarate.

Domnilor de la organele de control și de la toate instituțiile nemțene, AJUTOR! Noi, cei care muncim și plătim taxe și impozite, nu mai putem respira. Suntem sufocați de evazioniști, escroci și impostori. Salvați-ne!
Schimbați raportul. La 100 de activități autorizate sancționate, sancționați și cel puțin 20-30 care fac totul la negru. Nu ne mai călăriți doar pe noi!

I.R.