Se vor mai întoarce acasă tinerii din Bicaz, care muncesc în străinătate? Citește aici opiniile unora dintre ei!

A venit luna septembrie. Zona Bicaz este deja pustie. Dacă în luna august se întorc acasă toți cei plecați prin colțurile lumii, în căutarea unui trai mai bun și a unei vieți mai liniștite și mai ușoare, începutul toamnei îi trimite înapoi pe meleagurile unde cei mai mulți locuiesc de ani buni.

Mișcați fiind de acest fenomen care se repetă în fiecare an, doar că numărul celor care aleg acest drum este din ce în ce mai mare, am stat de vorbă cu câteva persoane plecate în străinătate. Iată ce ne‑au povestit:

Corina Hâncotă~studentă, Austria
Nu, nu m‑aș mai întoarce în România pentru că am început aici un nou capitol din viață. M‑am acomodat, mai ales că familia îmi este aici și mi-ar fi greu să o iau din nou de la capăt.

Manuela Muntean~studentă, Spania

Eu da, m-aș întoarce înapoi în țară la un moment dat, fiindcă oricât de mult am încerca să devenim cetățeni ai unei anumite țări, mereu vom fi priviți ca români. Iar familia ne este în România și oricât de „subțire am zice că este firul ăsta” , mereu vom fi legați de el.

Răzvan Imbrea~comerciant mașini, Italia

În momentul de față, nu m-aș întoarce să locuiesc în România, având în vedere situația social-politică de la noi. Eventual, dacă mă voi întoarce, cu siguranță voi alege să locuiesc într-un oraș dezvoltat ca București, Timișoara, Cluj sau Brașov și doar dacă condițiile salariale ar fi competitive cu salariul meu actual.

Este trist faptul că cei mai mulți sunt dezamăgiți de condițiile pe care le oferă locul natal și aleg să rămână departe de casă, de cei dragi, construindu-și o nouă viață, departe de amintirile copilăriei; în ritmul acesta, în foarte puțin timp, doar oamenii în vârstă și copiii vor mai popula aceste locuri.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate