Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 2 iulie 2020
  • :
  • :

[VIDEO] Medic român din SUA, depre COVID-19: Cum se răspândește, ce îl omoară – Precizări IMPORTANTE

Medicul Ion Alexie, specialist în Boli Infecțioase care își desfășoară în acest moment activitatea medicală în Los Angeles, explică pe înțelesul tuturor ce înseamnă acest virus, cum se manifestă, care sunt modalitățile de răspândire și, cel mai important, care este conduita profilactică:

În primul rând, virusul trăiește cam 2-3 zile pe suprafețe neviabile, adică pe mese, pe scaune, unde cineva tușește sau strănută. În aceste 2-3 zile, de pe aceste suprafețe, virusul poate să fie contactat de alți oameni, punând mâna pe suprafețele respective, după aceea dus la nas sau la gură și pacientul se infectează.

Numărul doi – când virusul este tușit sau strănutat, poate trăi în aer 2-3 ore, dar în acest moment oamenii de știință nu sunt siguri dacă această cantitate de virus care plutește în aer este infectivă sau nu (n.r: cu potențial infecțios). Părerea mea este că dacă sunt foarte mulți virioni, foarte multe virusuri în aer, pacienții se pot îmbolnăvi, de aceea doctorii în spitale și personalul medical trebuie să aibă măști, când au grijă de pacienții infectați.

Numarul 3 sunt niște confuzii în România despre ce dezinfectanți se pot folosi să omoare acest virus și mai ales despre alcool. Alcoolul, în concentrație mai mare de 70% omoară virusul […]. Acum, cel mai bun dezinfectant este hipocloritul cu care albiți rufele, îl puteți cumpăra de la magazin, în gerenal în România are o concentrație de 5%. Cumpărați 1 litru, mai adăugați 9 l de apă și diluați la concentrația de 0.5% iar în câteva minute toate virusurile vor fi moarte.

Al treilea mod de decontaminare și de distrugere a virusului este apa oxigenată, cu o concentrație de 1%, și ea poate distruge virusul.

Ce s-a întâmplat, de ce avem această epidemie?

La început, acesta fiind un coronavirus, acest virus a fost extrapolat la virusurile SARS și MERS care au fost tot coronavirusuri și au făcut epidemii în anii trecuți. Visusul SARS a făcut o scurtă epidemie și au murit vreo 800 de oameni, dar diferența imensă între virusul SARS și virusul COVID este că SARS nu se multiplica în nasofaringe, el trebuie să ajungă în plămâni să se multiplice și în momentul în care ajungea în plămâni și se multiplica, pacientul începea să aibă simptome de boală. Deci, pacientul ajungea foarte repede la doctor, era izolat și nu răspândea mult boala, pentru că în faringe nu era.

Acum, COVID-ul acesta este foarte diferit. El se multiplică foarte mult în faringe, ajunge la niște cantități imense și de aceea atunci când lumea strănută și tușește, și poate chiar când vorbește, elimină virusul și alte persoane pot fi infectate.

Aceasta este cauza pentru care acest virus a scăpat de sub control. Toți epidemiologii și toți oamenii de știință au crezut că dacă este un coronavirus, la fel ca și SARS, se va comporta la fel, și nu și-au dat seama că, înainte ca pacientul să dezvolte simptome, el deja avea o cantitate foarte mare în nasofaringe și răspândea virusul la foarte multă lume.

Din cauza acestui lucru, pentru că virusul se află în cantitate foarte mare în faringe, oamenii trebuie să își clătească gura cu apă la fiecare 10-15 minute, după care să înghită apa pentru că în stomac este foarte mult suc gastric, cu aciditate foarte mare și omoară toți virușii. Dacă pacientul NU își clătește gura cu apă, îi dă timp virusului să se multiplice în nasofaringe și acesta va ajunge apoi în plămâni unde va da pneumonie iar pacienții, mai ales cei bătrâni, cu probleme de sănătate vor muri, așa cum se întâmplă în Italia.

OPRIREA EPIDEMIEI

Sunt 3 variante cu care se poate ori epidemia: una este cea din Italia. Ați văzut ce s-a întamplat în Italia, dar măsurile au fost luate prea târziu. A doua variantă este să se testeze toată lumea dintr-o țară sau dintr-un oraș, unde vrem să eliminăm epidemia, și cei pozitivi izolați, cei negativi separați de cei pozitivi, și toți să stea în carantină 14 zile, să fie izolați, să nu-și mai transmită virusul între ei.

Acest lucru este imposibil de făcut (n.r la nivel de țară), pentru că nu avem atâtea teste pentru 20 milioane de români, dar, varianta a treia, varianta care poate să fie puțin dureroasă, este ca oamenii să își închipuie că își iau o vacanță de Paști, mai înainte, de 2 săptămâni, să stea toată lumea în casă. Cu mici excepții, la fiecare casă, cineva să poată ieși o dată sau de 2 ori pe săptămână să facă aprovizionarea

Sursa: youtube (Ion Alexie)

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO