Cele mai frumoase sate din România / Trei Fântâni, satul de la poalele munţilor Hăşmaş prins între judeţele Neamţ, Harghita şi Bacău

Trei Fântâni care ţine administrativ de comuna Dămuc, judeţul Neamţ este considerat unul din cele mai frumoase sate din România. Satul de la poalele munţilor Hăşmaş, între judeţele Neamţ, Harghita şi Bacău are o populaţie majoritar de etnie maghiară. Este vorba despre aproximativ 29 de locuitori înregistraţi la Primăria din Dămuc, ceilalţi locuitori fiind înregistraţi în Judeţul Harghita. Satul Trei Fântâni este una din cele trei localităţi componente ale comunei Dămuc, din judeţul Neamţ. În cătunul situat la cota 900, la poalele munţilor Hăşmaş se ajunge după un drum pietruit de circa 16 km, din Drumul Naţional 12 C Bicaz-Gheorghieni.

„Se poate ajunge la Trei Fântâni şi din staţiunea Lacul Roşu, dar şi prin Dămuc, pe DC 201 C, făcut de primărie. Zona este spectaculoasă din punct de vedere al cadrului natural, între munţi, aici locuind circa 100 de familii, mare parte de etnie maghiară”, spune primarul comunei Dămuc, Anton Covasan.
Drumul este neasfaltat, dar circulabil chiar dacă în timpul inundaţiilor din vara anului trecut a fost afectat din cauza viiturii. Acesta este preferat, în special de localnici, dar şi de turiştii care, mai ales pe perioada verii, vizitând staţiunea Lacu Roşu se aventurează pe aceste locuri mirifice.
Fiind o zonă cu un potenţial fantastic, autorităţile din Dămuc au în vedere ca pe viitor să investească în amenajarea drumului ce leagă comuna Dămuc de Trei Fântâni şi implicit de Lacu Roşu.
Există deja mai multe pensiuni, vile, de asemenea şi două păstrăvării alimentate cu apă din izvoare naturale, dar autorităţile sunt de părere că se merită o investiţie şi mai mare în agroturism, aceasta fiind profitabilă pe termen lung.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate