Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 21 mai 2022
  • :
  • :

Guvernul a aprobat un program prin care se estimează crearea a minim 20.000 de noi locuri de muncă anual

startup-nation

Guvernul a aprobat recent un program pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, prin care se estimează crearea a minim 20.000 de noi locuri de muncă anual.

Prin programul “Start-up Nation – Romania” se acordă ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 lei pentru un beneficiar, unui număr maxim de 10.000 de întreprinderi mici și mijlocii, care vor trebui să angajeze minimum 2 salariați cu contract de muncă pe durată nedeterminată şi să-i menţină în activitate cel puţin 3 ani.

Întreprinderile beneficiare ale Programului „Start-up nation — România“ sunt întreprinderile înființatc de către persoane fizice după intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, care îndeplinesc, la data depunerii cererii de finanțare, criteriile de eligibilitate impuse de legislația în domeniul ajutoarelor de minimis, condițiile de eligibilitate prevăzute în hotărârea Guvernului privind aprobarea normelor de implementare a schemei de ajutor de minimis, precum și condițiile specifice în cazul finanțării din fonduri europene.

Sumele necesare implementării Programului „Start-up nation — România“ se vor asigura anual de la bugetul de stat cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate cu această destinație în bugetul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și/sau din fonduri externe.

“România pornește cel mai ambiţios program de susţinere a start-up-urilor, program ce se aplică cu succes şi în alte ţări precum Israel sau Marea Britanie și face, astfel, un alt pas spre atingerea dezideratului – România, ţara cu mediul de afaceri cel mai atractiv din Sud-Est-ul Europei. Start-up Nation – Romania va motiva tinerii să rămână în ţară și să desfășoare activități de antreprenoriat, va contribui la crearea de noi companii în domenii cu valoare adăugată ridicată, crescând astfel atractivitatea României în regiune. Acest program va crea companiile de succes de mâine care vor consolida baza economiei românești”, a spus ministrul Florin Jianu.

Textul integral al ordonanței îl puteți găsi aici: OUG.