Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 26 iulie 2021
  • :
  • :

Președintele trăiește cu impresia că popularitatea i se măsoară în dosare penale pe care le atribuie altora

IONEL ARSENE: Președintele trăiește cu impresia că popularitatea i se măsoară în dosare penale pe care le atribuie altora.  România și cetățenii săi nu au nevoie și nici nu cer să-l vadă pe Traian Băsescu amenințând oameni în interviuri televizateDeputatul PSD Ionel Arsene și-a afirmat în cadrul declarației politice de astăzi dezaprobarea pentru modelul de comportament politic promovat de președintele Traian Băsescu.

„Deși președintele este cel care ar trebui să promoveze un comportament echilibrat și exemplar în politică, președintele României este cel care reușește constant să creeze și să alimenteze conflicte cu Parlamentul, Guvernul sau cu politicienii a căror activitate îl deranjează. În loc să aibă un rol de mediator în spațiul public, Traian Băsescu amenință și atacă violent, având un singur obiectiv, pe care am ajuns să-l conștientizăm cu toții. Președintele vrea să rămână în politică și după ce nu va mai fi la Cotroceni. Nu există o justificare obiectivă pentru comportamentul conflictual al președintelui. România și cetățenii săi nu au nevoie și nici nu cer să-l vadă pe Traian Băsescu amenințând oameni în interviuri televizate”, susține Ionel Arsene.
Parlamentarul social-democrat a mai arătat că „președintele trăiește cu impresia că popularitatea i se măsoară în dosare penale pe care le atribuie altora. Ei bine, vestea tristă pentru domnia sa este aceea că măsura popularității sale este dată de toate acele decizii care i-au lăsat pe români, tineri și vârstnici, fără bani și i-au făcut să treacă prin ani lungi de austeritate și trai greu. Milioanele de români care au suferit din cauza sa și a guvernării PDL nu vor fi impresionate de aura de justițiar pe care încearcă să și-o întrețină președintele”.
Deputatul Ionel Arsene a făcut referire și la efectele declarațiilor președintelui: „deși Traian Băsescu pozează constant în apărătorul justiției, el este cel care, prin declarațiile sale, face un rău imens justiției noastre. Ce să mai creadă românii când văd că președintele lor încearcă să-și sperie adversarii cu anchete și plângeri penale? Cum să mai aibă ei încredere că magistrații își fac datoria în mod onest? De ce să nu creadă că pot ajunge oricând victime ale justiției, dacă așa funcționează totul?”.
„În decembrie, românii vor alege, cu siguranță, un alt model de președinte. Avem nevoie de un adevărat șef de stat, care să ia cele mai bune decizii pentru toți cetățenii acestei țări. Pentru că după zece ani este cazul să mergem către o societate nedivizată de dosare penale, amenințări și conflicte între categorii sociale promovate de șeful statului”, a mai precizat parlamentarul social-democrat.

Articolul Președintele trăiește cu impresia că popularitatea i se măsoară în dosare penale pe care le atribuie altora a aparut prima data pe Ziar Targu Neamt.