Incendiu in fondul forestier din zona comunei Damuc

La ora 08.30, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Neamt a fost alertat si a intervenit cu 3 ofiteri, 10 subofiteri, un autocamion, un rezervor cu apa (capacitate – 1 tona), motofierastraul, lopeti si saci din plastic pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit in fondul forestier din zona comunei Damuc. Incendiul se manifesta in doua zone distincte, la distanta mare unul de celalalt. In zona Ghilmos (la limita dintre judetele Neamt si Harghita) s-a intervenit cu mijloace de prima interventie pentru localizarea si stingerea incendiului care afecta 100 mp, inclusiv pe teritoriul judetului Hargita.
In cea de-a doua zona afectata de incendiu, situata in zona Bicajel (in Rezervatia Naturala Cheile Bicazului), au ars 1500 mp de litiera (turba). Incendiul ardea mocnit, sub forma mai multor focare. Accesul a fost extrem de dificil, apa fiind transportata cu ajutorul sacilor pe o distanta de 4 km, in mai multe transporturi.
Cauza probabila a producerii incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul in locuri nepermise. Pompierii militari au fost sprijiniti de forte importante de la Directia Silvica, SVSU Damuc si Rezervatia Naturala Cheile Bicazului.
Interventia s-a incheiat in jurul orei 19.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate